Home > Blog

De Spirit Origin Methode

Jullie zien hier mijn nieuwe symbool voor de Spirit Origin Methode. Deze methode heb ik speciaal ontwikkeld om mensen met Stress & Burn-out te helpen weer krachtig in het leven te staan. Dat betekent leven én werken vanuit Hart en Ziel.

In het midden van het Symbool staat de potentiele klant centraal. Daaromheen zie je de kennisgebieden waarmee ik mensen met Stress & Burn-out kan ondersteunen. Als ervaringsdeskundige ken ik veel ins en outs van deze problematiek.

Trots en dankbaar ben ik met het nieuwe symbool! Maar het is vooral apart hoe het is ontstaan. Hier komt mijn verhaal:

Na veel aandringen van mensen in mijn leven was ik nauwelijks aan het mediteren te krijgen. Omdat ik definitieve veranderingen in mijn leven wenste en er “bij toeval” een mooie geleide meditatie op mijn pad kwam, ben die meteen gaan doen. Een geleide meditatie werkt voor mij heel goed en ik hou het sindsdien minimaal een uur per dag vol! Ik kan zelfs niet meer zonder…

In die zelfde tijd was ook bezig was met mijn nieuwe brochure en op zoek naar een mooi symbool of beeld. Tijdens de 2e meditatie al kwam het cadeau en verscheen er een herinnering van zeker 20 jaar geleden. Ik volgde toen een week een privé Human Design training in Duitsland bij Jurgen Saupe; een van de eerste studenten van het Human Design Systeem. Hij vertelde mij over de banen van de diverse planeten. In die meditatie herinnerde ik mij een patroon in relatie tot Venus én de relatie tot de roos.

Op internet ben ik gaan zoeken of ik dat goed onthouden had en dat bleek te kloppen. Wat je ziet in het symbool is de baan die Venus maakt, gezien vanaf de aarde. Dit patroon legt Venus elke 8 jaar af. Het geeft prachtig het vijfbladige, bloemachtige ritme van deze planeet weer. De strakke lussen vertegenwoordigen de meeldraden en de wijdere lussen de 5 blaadjes (of een veelvoud) van een roos.

Veel mensen kennen Venus als het symbool van de liefde. Als we nog wat verder in de symboliek duiken dan wordt ook wel het pentagram van Venus genoemd. Een vijfpuntige ster. De betekenis van het getal 5 is de samensmelting van het vrouwelijke (2) en het mannelijke (3) en is daarmee ook het getal van de liefde.

Hoe verder ik erin dook, des meer bijzondere dingen kwam ik tegen. Zo ook wat Jung had beschreven vanuit zijn psychotherapeutische praktijk: “de archetypische onderbouwing van liefde tussen mensen in termen van de roos. De heelheid die een combinatie is van 'ik en jij' maakt deel uit van een transcendente eenheid waarvan de aard alleen kan worden begrepen in symbolen zoals de roos of de coniunctio." Coniunctio betekent vereniging van tegengestelden en is onder andere de vereniging van goddelijke of spirituele energieën met de aardse energieën.

Samengevat: Venus, de Liefde, de balans tussen het Mannelijke en het Vrouwelijke, het Goddelijke en het Aardse én de Roos komen allemaal samen. Daar ben ik erg blij mee en tegelijkertijd ook een beetje verlegen van.

Een prachtig geschenk heb ik in ieder geval mogen ontvangen wat door Ruud en Mariëlle, een ontwerpers vriendenstel van mij, nog eens erg mooi is vorm gegeven!

PS Helaas zie je niet het hele symbool goed hier, maar wel als je naar het kopje burn-out gaat op deze site....

<Een blog item terug X

Contact opnemen

 Nassaulaan 14, 2011 PC Haarlem

 023 537 22 30

 kantoor@spiritorigin.com