Over Spirit Origin

Waar staat Spirit Origin voor?


Lees hier over Roos Litjens, oprichter van Spirit Origin.
Ik vertel over de nautilus in mijn logo en wat die voor mij symboliseert. Ook vertel ik meer over mijn achtergrond.

 Mijn bedrijf Spirit Origin hecht grote waarde aan transparantie.
Daarom zijn hier de missie, visie, waarden en ook mijn ultieme droom terug te vinden.

Wie is Roos Litjens

Lees verder...

Missie en Visie

Lees verder...

Nautilus in logo

Lees verder...

Iets over mijzelf

“ Ik herinner me dat ik als kind niks leukers vond dan wiskundige reeksen en puzzels oplossen. Altijd was ik weken vooruit met mijn huiswerk, van alles onderzoeken vond ik geweldig. Op de middelbare school had ik steevast een 9 voor wiskunde, maar ook voor gymnastiek. Uiteindelijk koos ik voor de dynamische Geologiestudie aan de Universiteit Leiden en volgde opleidingen bij de Hoge Raad voor Diamant en bij de Gemmological Association of Great Britain, voor mijn specialisatie tot edelsteenexpert. 

Na mijn afstuderen volgde een mooie carrière te beginnen bij een consultancybureau voor de olie-industrie en werkte ik in de computerindustrie voor Control Data. Dit was de interessante periode van de opkomst van de personal computer. Als edelsteenexpert heb ik jarenlang bij de Vakschool Schoonhoven gewerkt en goudsmeden en juweliers onderwezen en trainings- en advieswerk gedaan heb voor de sieradenindustrie.

Ook heb ik een eigen juwelenmerk opgezet en verkocht ik onderzoekapparatuur aan de handel via mijn eigen bedrijf. Daarnaast is gezondheid ook een onderwerp wat mij na aan het hart ligt. Jarenlang heb ik mij verdiept in het effect van voeding op ons lichaam en geest en verkocht ik regenererende Chinese kruidenvoeding van Sunrider. Ik ben opgeleid in NLP, Enneagram en diverse mystieke tradities en meditatietechnieken.

Gaandeweg verschoof mijn belangstelling voor alle facetten van edelstenen naar de facetten van de mens en zijn plaats in het grotere geheel. 

Mijn nieuwsgierigheid en reislust kon ik in mijn vakanties o.a. botvieren in een opdracht voor de archeologische afdeling van de Sorbonne om in Irak onderzoek te doen naar schatten in 4000 jaar oude paleobabylonische graven.

In 1997 kwam ik gegeven mijn permanente behoefte om mijzelf en anderen te snappen in aanraking met het Human Design Systeem. Toen ik mijn eigen design zag wist ik: dit is het! Hier ga ik mij de rest van mijn leven op toeleggen. Later bleek dat hierin alles samenkwam. Zaken onderzoeken en uitvergroten en de onverwachte schoonheid ontdekken en blootleggen én mijn interesse in mensen en processen. Van onderzoek naar de kwaliteit van edelstenen naar de kwaliteiten en talenten van mensen! Voilà, de geboorte van Spirit Origin.

Op basis van een cocktail van verschillende methodieken analyseer ik de persoonlijke blauwdruk (nature) en conditionering (nurture) van mensen. Met het concrete resultaat – een soort persoonlijke handleiding -  adviseer en begeleid ik personen en teams naar optimaler functioneren en presteren en persoonlijk betere keuzes in leven en werk. Dat levert concreet rendement (geld en vrijheid) op.

Ik geef workshops en trainingen en werk individueel en met teams. In mijn werk zet ik afhankelijk van de vraagstelling in wat nodig is om persoonlijk en zakelijk beter te presteren.” 

 

Human Design Systeem

Het Human Design Systeem sluit aan bij mijn passie om mensen te helpen door middel van zelfkennis. Hoe kom je als mens bij je spirit, je talenten, je eigenheid en de liefde voor jezelf? Hoe kun je beter voor jezelf opkomen en beter communiceren?

Er bestaat niks leukers voor mij om de onderste steen boven te krijgen in problematieken van mensen, zodat zij weer fris vooruit kunnen in het bijzonder in hun werkend bestaan. En mensen helpen om beter te functioneren binnen teams door hun beste potentieel te ontdekken en in het verlengde daarvan om via teamanalyse en re-engireering het bedrijf te adviseren om hun doelen helpen te realiseren! 

Spirit Origin

Inmiddels bestaat Spirit Origin al 22 jaar (sinds 1997), dus kan ik mij met recht ook een specialist noemen in het adviseren van mensen én ondernemingen. Talloze grote en kleinere bedrijven hebben inmiddels al gebruik gemaakt van mijn rijke expertise. Prettiger werksfeer? Meer erkenning? Betere resultaten persoonlijk of binnen een team? Verbeterde communicatie? Doelen echt kunnen halen?

Mijn sessies bevatten een rijkdom aan kennis en inzicht, waardoor ook jij je kunt laten inspireren – doen is geloven!

GEOLOGIE IN DE BREEDSTE ZIN VAN HET WOORD

Meer info?

Contact opnemen

 Nassaulaan 14, 2011 PC Haarlem

 023 537 22 30

 kantoor@spiritorigin.com