Nautilus

Nautilus als symbool voor onze ontwikkeling


De nautilus is niet alleen een schelp die ik ontzettend mooi vind, maar hij staat voor mij ook symbool voor een aantal dingen die belangrijk zijn in mijn werk en in mijn leven.

De spiraal symboliseert de ontwikkeling die wij doormaken, met ons ware zelf als middelpunt van die spiraal. Het binnenste van de spiraal is daarmee het startpunt bij je geboorte, de spiraal het pad dat wij tijdens ons leven bewandelen. Terwijl wij dat pad bewandelen, komen bepaalde thema’s terug, maar steeds in een andere vorm. De ontwikkeling die wij zoeken is niet het pad naar buiten, maar de teruggang naar het binnenste van de spiraal, naar ons ware zelf.

 

Groei en blokkades

 

Ook laat de nautilus goed zien hoe groei plaatsvindt. De reis door de nautilus, zowel naar buiten als naar binnen, is stapsgewijs en iedere kamer representeert een fase in onze groei of ons leven. De afscheidingen staan voor de blokkades en uitdagingen die wij daarbij tegenkomen. De nautilus staat zo ook symbool voor de kwantumsprongen die wij in onze ontwikkeling als mens op alle gebieden maken van de ene kamer naar de andere.

Altijd in verbinding met onze kern

 

Een derde aspect dat mij aanspreekt is het feit dat naarmate we het pad van het leven verder aflopen, de ruimte die we hebben nog wel begrensd is maar wel steeds groter wordt. Het bijzondere aan de nautilus is dat je daarbij in elke kamer nog steeds in verbinding staat met de kern.

WIL JE OOK LEVEN EN WERKEN VANUIT DE KRACHT VAN JE KERN?

Neem contact op

Contact opnemen

 Nassaulaan 14, 2011 PC Haarlem

 023 537 22 30

 kantoor@spiritorigin.com