SPIRIT IT: VERBETER JE TEAMPERFORMANCE 

Het is tijd voor concrete innovatieve oplossingen. Spirit Origin gebruikt een gepatenteerde state-of-the-art techniek en de daarbij behorende software om een analyse te maken van de groep als geheel én de positie van alle leden: Spirit IT.

Deze methode voor het begrijpen van je carrièrepad en dynamiek in een groep is met geen andere te vergelijken. Zij is mede gericht op het verbeteren van materieel succes middels het (re-) organiseren van teams. Hoewel materieel succes hier de focus is, betekent dit tevens een toename van de arbeidsvreugde van de mensen in het team.

DE NIEUWSTE INZICHTEN OP HET GEBIED VAN DE GROEPSDYNAMIEK 
Op het moment dat er meer dan twee mensen bij elkaar zijn ontstaat de groepsdynamiek. Iedere wisseling van mensen in de groep verandert de specifieke dynamiek. Ieder groepslid levert een eigen en unieke bijdrage aan die dynamiek en brengt de aangeleerde zakelijke competenties in zoals vakkennis en vaardigheden in die nodig zijn voor het volbrengen van de taak of zakelijke opdracht. Dat is op zich niets nieuws. Ieder groepslid heeft een krachtige conditionerende invloed op de dynamiek en heeft te maken met wie je bent als mens. 

Dit zijn autonome processen die plaatsvinden die verschillende effecten teweeg brengen waar wij tot nog toe geen grip op konden krijgen. Een veel voorkomende is dat sommige mensen kunnen in een groep door de interactie bepaalde talenten tijdelijk kwijtraken en anderen voelen zich ineens als een vis in het water. De groep heeft een krachtige conditionerende invloed op alle leden. Sommige mensen gaan zich in een groep spontaan meer profileren, terwijl anderen zonder dat ze het zich bewust zijn meer naar de achtergrond verdwijnen. Zowel elk groepslid als de manager of teamleider reageren daarop en het blijkt uit ervaring dat er daardoor verkeerde conslusies getrokken. Voorheen was het onduidelijk waarom dat gebeurde. Deze dynamiek kon in het beste geval wel worden gevoeld, maar de mechanica daarachter kon niet worden aangetoond.

Wat nieuw is, is dat de groepsdynamiek te voorspellen is. Spirit Origin biedt de mogelijkheid om dit inzichtelijk te maken en dat geeft jou als klant ook de oplossingen met behulp van Spirit IT ook  aan die tot nog toe niet beschikbaar waren.

 

WIL JE OOK EEN HIGH PERFORMANCE TEAM?

Meer weten?

Spirit Origin onderscheidt 4 soorten teams:

  • het Dwangteam
  • het Plezierteam
  • het Productieve team
  • het Droomteam of High Performance team


Als manager wil je natuurlijk het liefst een high performance team aansturen, waar de bedrijfsresultaten financieel gunstig zijn én mensen met plezier werken. Spirit Origin kan voor jouw bedrijf onderzoeken wat de potentie is van je huidige team(s) en wat je kunt doen om van jouw team een High Performance team te maken, waar de bedrijfsresultaten financieel gunstig zijn én mensen met plezier werken.

Heb je genoeg differentiatie in jouw team qua persoonlijkheden, talenten en competenties?

Met deze state-of-the-art techniek kan Spirit Origin voor jouw bedrijf onderzoeken wat de potentie is van je huidige team(s) en wat je kunt doen om van jouw team een high performance team te maken.

 

HET DWANGTEAM

 

 

HET PRODUCTIEVE TEAM

 

HET PLEZIERTEAM

 

HET DROOMTEAM OF HIGH PERFORMANCE TEAM

 

Contact opnemen

 Nassaulaan 14, 2011 PC Haarlem

 023 537 22 30

 kantoor@spiritorigin.com